foto-header-ingrijpgebeurt2

 

Je kind kan erg veel last hebben van ingrijpende gebeurtenissen zoals een auto-ongeluk, een scheiding of het verlies van een dierbare. Dat uit zich in het verlies van plezier in bezigheden die het normaal leuk vindt, nachtmerries, angstklachten en het vermijden van bepaalde situaties. Ik kan je helpen om de nare gevolgen hiervan weg te nemen door gebruik van EMDR  – een bewezen effectieve behandelingsmethode.

Heb jij vragen over wat ik voor je kan betekenen? Neem contact met me op, ik vertel het je graag.

 Twee voorbeelden van behandelingen:

Meisje 14 jaar, aangemeld vanwege somberheidsklachten na de scheiding van haar ouders.

Het meisje heeft veel moeite met de scheiding van haar ouders. Ze denkt dat zij hier schuldig aan is en heeft daardoor last van schuldgevoel en somberheid. In twee intakegesprekken wordt de situatie in kaart gebracht. Het meisje bepaalt zelf wat ze wil veranderen in haar situatie. De ouders worden intensief betrokken bij de behandeling zodat zij, als ex-partners, op een goede manier met elkaar blijven communiceren. Zelf leert ze om haar ouders goed te vertellen waar ze mee zit. Ook is er aandacht voor ingrijpende gebeurtenissen omtrent de scheiding. Twee EMDR-sessies zorgen ervoor dat haar somberheid – mede veroorzaakt door haar schuldgevoel – vermindert.

Na 6 sessies en een afsluitend telefoongesprek, wordt de behandeling positief afgerond.

 

Meisje 9 jaar, aangemeld vanwege angst voor onweer.

Het meisje is zo bang voor onweer dat ze de hele dag niet naar buiten durft als ze weet dat het gaat onweren. In een intakegesprek wordt besproken met het meisje en haar moeder hoe deze angst is ontstaan en wat deze angst voor het meisje betekent in haar dagelijkse leven. Vervolgens wordt tijdens een EMDR-sessie de angst voor onweer behandeld.

We spreken af om na een maand een telefonische evaluatie te doen om te kijken of de angst is verdwenen. Dit is het geval. De behandeling wordt na 2 sessies positief afgesloten

 

diamanten2-2